Varför ska du välja vår skola?

Vi är inte äldst på marknaden – och det gör oss bättre!

Många skolor skyltar med att de har funnits länge och utbildat makeupartister sedan 90 talet. Och det kan vara fantastiskt och en riktig merit – men det kan också göra att man inte jobbar med en uppdaterad kursplan eller vad en makeupartist för framtiden behöver.

Vi på Gloss Academy utbildar framtidens makeupartister! Vi uppdaterar vår kursplan inför varje termin för att säkerställa att vår utbildning är relevant för de jobb våra elever ska ta på sig i deras karriär. Branschen utvecklas ständigt och då är inte äldst alltid bäst.

När Gloss International Academy startades 2014 av Marielle Isaksson så var det pga. ett behov att hitta personal till sin butik. Hon upplevde att de människor som var utbildade på andra skolor ej uppehöll den standard som hon själv hade som krav på sina anställda makeupartister. Därför startades Gloss Academy och är nu inne på sitt femte år av utbildningar.

Sociala Medier

För att veta vad som är relevant för vår utbildning tittar vi mycket på sociala medier. Sociala medie plattformar som Instagram och Youtube, är där kunder hittar inspiration och vi som yrkes professionella inom makeup måste hålla oss uppdaterade så vi kan uppfylla kundernas önskan. Många utbildningar jobbar emot tekniker som i professionella sammanhang ofta kallas ” Instagram makeup”. Inte vi – vi jobbar med dem då vi förstår kraften bakom sociala medier.

Internationella Tekniker

Vi på Gloss Academy jobbar med internationella tekniker som är väldigt populära i andra delar av världen. Pencil Technique och airbrush är två viktiga komponenter i vår utbildning som gör att våra elever kan konkurrera även internationellt. Utöver specifika tekniker jobbar vi även med kreativa tankesätt och lektioner för att utmana och få våra elever på en högre nivå vid examination än andra skolors elever.

Internationell Standard/Kursplan

För oss innebär internationell standard att vi alltid jobbar för att våra elever ska kunna konkurrera med makeupartister från större Fashion städer såsom London och New York. För att uppnå det jobbar vi hårt med grundtekniker de första 8 veckorna av utbildningen. Det är i tekniken en makeupartist kan luta sig mot och utföra svåra och hektiska jobb – och det går endast om alla makeup tekniker sitter i ryggmärgen.

De sista 8 veckorna på International Makeupartist utbildningen jobbar vi med att våra elever ska hitta sin egen “aesthetic” – med detta menar vi sin egen stil. Vi låter eleverna tänka själva och skapa efter sin egen känsla – med guidning från oss självklart. Men detta är viktigt för att våra elever ska kunna stå på sina egna ben och känna sig trygg i sig själv.

Våra lärare

Vi försöker att ha en bra mix av egenskaper hos våra lärare, och jobbar för att dem ska komplettera varandra med sina olika styrkor! Det är viktigt för oss att ha lärare som jobbar inom yrket vid sidan av jobbet som lärare.

 


Editorial ur Daisy Beauty Magazine Sep/Okt 2017 Makeup av Marielle Isaksson

London

För att öka våra elevers kreativitet och egna stil ytterligare erbjuder vi våra elever att följa med till London och gå en kreativitets utbildning med David Horne på House of Glamdolls.

I mer än 25år har Horne jobbat som en av branschens ledande makeupartister och har rest världen runt som frilansande makeupartist. Han har jobbat med stora fashion designers såsom Alexander Mcqueen, Vivienne Westwood m.fl. Utöver sin frilansande karriär är han även en av dem som jobbat från starten med det stora internationella kosmetikamärket MAC. David Horne är skaparen bakom de fantastiska och internationellt hyllade produkterna från Illamasqua. Han är fortfarande en av Europas mest eftertraktade gästutbildare på stora internationella Trade shower såsom IMATS, UMAexpo och Professional Beauty. Han är hyllad för sitt nyskapande tänk och fantastiska teknik!