Change currency
Show prices in: GBP
[woocs]
 • SEK
 • DKK
 • EUR
 • GBP
 • USD
 • NOK
 • AUD
 • HKD
 • ISK
 • NZD
 • JPY

Loading new currency...

Vår skola uppfyller kriterierna för Gesällbrev inom Makeupartist yrket! Även på distans!

Varför ska du välja våran skola?
Vi är inte äldst på
marknaden och det
gör oss bättre!
Många skolor skyltar med att de har funnits länge och utbildat makeupartister sedan 90 talet. Och det kan vara fantastiskt och en riktig merit – men det kan också göra att man inte jobbar med en uppdaterad kursplan eller vad en makeupartist för framtiden behöver.

Vi på Gloss Academy utbildar framtidens makeupartister! Vi uppdaterar vår kursplan inför varje termin för att säkerställa att vår utbildning är relevant för de jobb våra elever ska ta på sig i deras karriär. Branschen utvecklas ständigt och då är inte äldst alltid bäst.


Internationella & unika tekniker

Vi på Gloss Academy jobbar med internationella tekniker som är väldigt populära i andra delar av världen. Pencil Technique och airbrush är två viktiga komponenter i vår utbildning som gör att våra elever kan konkurrera även internationellt.

Utöver specifika tekniker jobbar vi även med kreativa tankesätt och lektioner för att utmana och få våra elever på en högre nivå vid examination än andra skolors elever.

Vi förstår vikten av sociala medier

För att veta vad som är relevant för vår utbildning tittar vi mycket på sociala medier. Sociala medie plattformar som Instagram och Youtube, är där kunder hittar inspiration och vi som yrkes professionella inom makeup måste hålla oss uppdaterade så vi kan uppfylla kundernas önskan.

Många utbildningar jobbar emot tekniker som i professionella sammanhang ofta kallas ” Instagram makeup”. Inte vi – vi jobbar med dem då vi förstår kraften bakom sociala medier.

London

För att öka våra elevers kreativitet och egna stil ytterligare erbjuder vi våra elever att följa med till London och gå en kreativitets utbildning med David Horne på House of Glamdolls.

I am delighted to support and offer our bespoke course of creative training to the students of Glossgods Academy here in London, as Marielle Isaksson has an excellent training ethic and technical standard and her students always display a principle of professional makeup excellence.
–David Horne

Grundare, House of GlamDolls
London, Storbritanien

Fokus på ”Your aesthetic”

Vi fokuserar på dig och hjälper dig att hitta din unika stil som kommer att hjälpa dig att utmärka dig inom branschen. Vi lär inte bara ut teknik hos oss, utan hur du stärker din egen image och omfamnar din specifika estetik.


Vi värderar praktik…
och arbetslivserfarenhet
Vi jobbar hårt för att hjälpa våra elever ut i praktik – både de som går distans och de som går på plats.

För att landa jobb behöver du arbetslivserfarenhet, och det får du genom att praktisera eller assistera. Se det inte som obetald arbetstid – se det som gratis utbildning! Om du går på plats har du även möjlighet att få praktisera i vår makeupbutik som ligger i centrala Umeå.


Mikro kit – för dig och miljön.

Vi jobbar med något som kallas Mikro kit. Det innebär att vi lär våra elever att jobba med färre produkter men med fler användningsområden. Det finns många fördelar med att jobba på detta sätt. Det är positivt för makeupartistens ekonomi, ergonomi och miljön.

Mikro kit innebär att makeupartisten har alla produkter den behöver och kunskapen till att använda produkterna på ett professionellt sätt. Man utesluter helt enkelt onödiga produkter.

Många andra skolor lägger stor vikt vid det totala värdet på de produkt kit som ingår i kurspriset. Vi lägger stor vikt vid att det produkter som ingår i våra kit är nödvändiga för en modern makeupartist.


Fragångssagan Ellen
Ellen Stövset
Utbildad via GlossGods
Academy VT 2019
ellenstovset #creative soul

Ellen Stövset berättade för oss att hennes största dröm var att jobba för Sephora. Då vi på GlossGods Academy har kontakter där så ordnade vi en två veckors praktik till henne på Sephora i Täby Centrum och försökte proppa hennes hjärna med så mycket information och tips vi bara kunde. Målet var att få ett sommarjobb!

När det två veckorna hade gått kom Ellen tillbaka med goda nyheter: Jobb på Sephora med start direkt efter utbildningens slut! Vi är så stolta över henne och vet att hon kommer gå långt!