Om Gloss International Academy

Gloss International Academy är en Yrkesutbildning i Umeå som utbildar makeupartister med internationell standard. Våra elever kommer efter avslutad utbildning, kunna jobba inom alla rörande kategorier som yrket har och besitta all kunskap som krävs för att vara en bra makeup artist.

Grunden för Gloss International Academy bygger på att skapa en utbildning där allting våra elever får lära sig, verkligen är relevant för att lyckas som en seriös internationell makeup artist. Hos oss plockar vi bort t.ex. barnmålning och lägger in extra lektioner med airbrush teknik och pencil technique. Tekniker som man faktiskt använder sig av i det verksamma yrkeslivet.

I Sverige ligger vi efter i nya makeuptekniker som i andra länder är självklara. Vi på Gloss International Academy satsar på dessa tekniker så att våra elever verkligen blir makeupartister med alla tekniker i sitt bälte!

Genom vår utbildning erbjuder vi relevant yrkeserfarenhet inom alla rörande makeupkategorier. Våra elever kommer att, efter avslutad utbildning, få med sig all grund som krävs för att kunna prestera högkvalitativt och självsäkert som makeup artist.

 

 

Uppdaterad kursplan & Sociala Medier

För oss är det självklart att jobba med trenderna som kommer – och inte fastna i en kursplan som inte uppfyller vad kunderna efterfrågar! Vi uppdaterar vår kursplan varje termin för att inkludera de senaste teknikerna och trenderna inom makeup.

För att veta vad som är relevant för vår utbildning tittar vi mycket på sociala medier. Sociala medie plattformar som Instagram och Youtube, är där kunder hittar inspiration och vi som yrkes professionella inom makeup måste hålla oss uppdaterade så vi kan uppfylla kundernas önskan. Många utbildningar jobbar emot tekniker som i professionella sammanhang ofta kallas ” Instagram makeup”. Inte vi – vi jobbar med dem då vi förstår kraften bakom sociala medier.

 

Internationell standard

För oss innebär internationell standard att vi alltid jobbar för att våra elever ska kunna konkurrera med makeupartister från större Fashion städer såsom London och New York. För att uppnå det jobbar vi hårt med grundtekniker de första 8 veckorna av utbildningen. Det är tekniken en makeupartist kan luta sig mot och utföra svåra och hektiska jobb – och det går endast om alla makeup tekniker sitter i ryggmärgen.

De sista 8 veckorna jobbar vi med att våra elever ska hitta sin egen “aesthetic” – med detta menar vi sin egen stil. Vi låter eleverna tänka själva och skapa efter sin egen känsla – med guidning från oss självklart. Men detta är viktigt för att våra elever ska kunna stå på sina egna ben och känna sig trygg i sig själv.

Utöver vårt tänk kring grunder och egen stil så jobbar vi med Internationella Makeup tekniker som ger våra elever en fördel när de sedan ska konkurrera om jobb!

London

För att öka våra elevers kreativitet och egna stil ytterligare erbjuder vi våra elever att följa med till London och gå en kreativitets utbildning med David Horne på House of Glamdolls.

I mer än 25år har Horne jobbat som en av branschens ledande makeupartister och har rest världen runt som frilansande makeupartist. Han har jobbat med stora fashion designers såsom Alexander Mcqueen, Vivienne Westwood m.fl. Utöver sin frilansande karriär är han även en av dem som jobbat från starten med det stora internationella kosmetikamärket MAC. David Horne är skaparen bakom de fantastiska och internationellt hyllade produkterna från Illamasqua. Han är fortfarande en av Europas mest eftertraktade gästutbildare på stora internationella Trade shower såsom IMATS, UMAexpo och Professional Beauty. Han är hyllad för sitt nyskapande tänk och fantastiska teknik!